Ümbruse meistrid: Vaikuse ja rahu templid / Hiroshi Yoshimura muusika

Jaapani ambient isa Hiroshi Yoshimura oli mees, keda rafineeriti igati

Kosmosest inspireeritud muusika. Veest inspireeritud muusika. Ujudes. Mõtlemata. Langevate asjade ilus. Stseenid akendes. Sisemaastikud Kiirgav olematus, shunyata ja Kyoto negatiivne ontoloogia. Mõtisklemisfilosoofia ja melanhoolia. Aeg, mis möödub. Muusika, mis kestab. Hiroshi Yoshimura muusika on ambientiajaloo üks suuremaid teoseid, helge panus mõtisklevasse ellu.

Yohsimurut peetakse ambient- teerajajaks Jaapanis - ühes neist riikidest, kus on rohkem tõmmet saavutatud muusikaline vool, mis ühendab elektroonilise muusika teatud aspektidega, mida varem seostati kultuurilise või klassikalise muusikaga, et luua uus populaarne, melanhoolne ja mõtisklev žanr . Yoshimura, kes suri 2003. aastal 60-aastaselt vähki, võttis näiteks Brian Eno ja Erik Satie mõjutusi ja lõi oma vaikse maastiku, mis oli täis õrnu meloodiaid ja looduslikke helisid, mida mõnikord lõhkusid elektroonilised sagedused, mis viitavad ingli esinemisele.

Yohsimura polnud mitte ainult suurepärane "keskkonnakaitsja"; Ta oli silmapaistev visuaalne ja kontseptuaalne kunstnik ning akadeemik erinevates ülikoolides. Tema muusika näitab seda kultuuri, mitte ainult muusikaliste teemade, vaid ideede ja küsimuste arengut, mis avavad ruumid uutele vaatenurkadele. Minimaalne džungel, kus iga loom on osa täiuslikust ja delikaatsest sümfooniast, mis viib mõtisklema millegi ajatu järele.

Kui ta kirjutas muusikat üheksale postkaardile, kirjutas Yoshimura ühe oma klassikalistest albumitest: "Mul on hea meel, kui seda albumit nautides saab ümbritsevat lava näha subtiilselt teises valguses." Teatud muusika paljastab maailma uues valguses.

Diskograafia:

Muusika üheksale postkaardile (1982)
Pier & Loft (1983)
A ・ I ・ R (õhkkond kuurordis) (1984)
Roheline (1986)
Helipilt 1: ümbritsev (1986)
Sta け さ の 本 (staatiline) (1986)
Taimestik (1987)
Märg maa (1993)
Näomuusika (1994)
Vaikne mets (ク ワ イ エ ッ ト ・ フ ォ レ ス () (1998)
Neli postkaarti (2004)
Pehme laine automaatse muusikaboksi jaoks (2005)

Sellest samast sarjast loe:

Ümbruse kaptenid: Harold Budd

Ümbruse meistrid: Brian Eno ja lõpmatuse muusika